Assalamualaikum

"Dengan menyebut nama Allah Yng Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"

Assalamualaikum sahabat-sahabatku,

Friends,
Have you recite your Quran today?

If Yes,
Alhamdulillah and you all will rewarded something better from the Almighty..

If No,
why don't you all go and start your recite without any delay?

I believe everyone know their responsibilities well than myself :D


Let's Recite Al-Quran today :D

Wassalam

L/S ---> LIVE WITHOUT QURAN HAS NO LIGHT..INDEED!!!

Assalamualaiukum sahabat-sahabatku,



Just put a smile in the simple way you are :)

Wassalam

L/S  --> Your smiles always in my heart :-D

Assalamualaikum sahabat-sahabatku,

Doa Sayyid Qutb Tentang Cinta

Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta. 
Jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu.
Ya Allah, jika aku jatuh hati. 
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu 
agar aku tidak terjatuh dalam jurang cinta jemu.

Ya Robbi, jika aku jatuh hati.
 Jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling dari hati-Mu.
Ya Robbul ‘Izzati, jika aku rindu,
 rindukanlah aku pada seseorang yang merindu syahid di jalan-Mu.

Ya Allah, 
jika aku rindu. 
Jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindukan surga-Mu.
Ya Allah, 
jika aku menikmati cinta kekasihmu.
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat disepertiga malam terakhir-Mu.

Ya Allah, 
jika aku jatuh hati pada kekasih-Mu. 
Jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu.
Ya Allah, 
jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu. 
Jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki 
dan rindu abadi hanya kepada-Mu.

Ya Allah
Engkau mengetahui bahwa hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta pada-Mu, 
telah berjumpa pada taat pada-Mu, telah bersatu dalam dakwah pada-Mu,
telah berpadu dalam membela syariat-Mu.
Kukuhkanlah

Ya Allah ikatannya.
Kekalkanlah cintanya, 
tunjukanlah jalan-jalannya, penuhilah hati-hati ini dengan Nur-Mu yang tidak pernah pudar.
Lapangkanlah dada-dada kami dengan limpahan keimanan pada-Mu dan keindahan bertawakal di jalan-Mu.

-As-Syahid Sayyid Qutb-

 Wassalam

L/S ---> Love in the air :)

Assalamualaikum sahabat-sahabatku,

Takdir aku,
Takdir kau,
Takdir kita,

Allah dah aturkan semuanya.
Allah dah tulis jalan cerita hidup kita.

Mungkin ada yang jalan cerita hidupnya gembira,
atau mungkin sedih, atau mungkin susah.

Tapi,
Allah tak pernah aturkan sesuatu itu dengan sia-sia.
Pasti ada sebabnya, ada hikmahnya.

Kalau awalnya pahit, pasti di akhirnya manis.
Kalau awalnya manis, terusnya pahit, pasti Allah sedang uji.

Jadi, belajar untuk sangka baik dengan Allah.
Tak rugi pun. :)
Sebab Allah lebih tahu. 


Wassalam

L/S ---> Sebab Allah lebih tahu akan aturan hidup ku :)

 

Assalamualaikum sahabat-sahabatku..

Tengah dok dengaq lagu-lagu kat You-Tub,
tetiba terbuka lagu Ning Naizura nie haa.Mula-mula dengaq rentak musik dia macam boleh nak layan.Cuba lah dengar sampai habis sambil tengok lirik dalam video nie.

Rupanya!
Rupanya lagu nie sesuai untuk para-para wanita diluar sana yang tengah dok jeles dengan pasangan-pasangan depa semua.Haha XD

Nasib baik,
diriku tiada siapa nak cemburu..Simpan dulu cemburu tu.Nanti-nanti baru cemburu-cemburu manja..Giteww~

Okok
silalah hayati lirik lagu nie na..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Artis : Ning Baizura
Lagu: Bukan perempuan sempurna
website credit to : http://ohlirik.com/lirik-lagu-bukan-wanita-sempurna-ning-baizura/
You-tube :  http://www.youtube.com/watch?v=OdrUVVGaIJk


Hati diam membisu
Menduga mencari tahu
Ada apakah denganmu

Hati makin curiga
Mendengar sebuah cerita
Ada apa kau dengannya

Aku bukan wanita sempurna
Aku pastilah ada kurangnya
Tapi ku setia
Tak mencuba ke lain hati

Aku merasa dia curang
Aku merasa ditiadakan

Aku sakit hati
Sakitnya setengah mati
Jangan anggap cintaku tiada

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kan semua?
Memang lagu nie wanita nie tengah dok sedih dengan pasangan dia sebab di-ignore-kan..

Tapi
kalau lirik nie ada lirik dia lain sikit,maybe lagi best kot!

Just my 1 cents thought!

Hee~

Oklah
minta diri dulu na..

take care

Wassalam

L/S ---> Kepenatan minda melanda minggu ini =.='

Assalamualaikum sahabat-sahabatku..


While i'm searching in google images for the beautiful roses,
suddenly,this beautiful green rose appeared on my laptop screen and i feel WOW!

Without any delay,
I'm quickly save it at my desktop and change all my profile picture from Facebook and Twitter into this rose.

I do not know why ,
my heart and soul attracted to this green rose right after i seen it.

I really do know how to express my feeling towards it,

But,
I do believe it must been something related to our heart/feeling.

And
I really wanna to find this kind of beautiful flower.

For sure that,
Malaysia do not have this rose and i have to find it somewhere else and of course , it might be at oversea somehow..Hmmm




Hopefully,
I will get an opportunity to hold it and gives to my love ones soon!

InsyaAllah

Take care

Wassalam

L/S ---> When i asked him whether this green rose looked so beautiful or not and He was replied  to me by saying "Yes Aimi".. :)

Assalamualaikum sahabat-sahabatku,

Hari ini,
Aimi nak share lagu ayah kepada Enrique Iglesias pulak!

Hari tu,
Aimi dah share lagu anak dia iaitu It must be love!

Ketika ini,
Lagu ayah dia pula lagi menusuk kalbu!

Selamat menghayati na :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Name : Julio Iglesias
Song: When I need You
Link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=K21Hxablz_Y

When I need you
I just close my eyes and I'm with you
And all that I so want to give you
Is only a heartbeat away

When I need love
I hold out my hands and I touch love
I never knew there was so much love
Keeping me warm night and day

Miles and miles of empty space in between us
The telephone can't take the place of your smile
But you know I won't be traveling forever
It's cold out..so hold out
And do like I do

When I need you
I just close my eyes and I'm with you
And all that I so want to give you
Is only a heartbeat away

It's not easy when the road is your driver
Honey that's a heavy load that we bear
But you know I won't be traveling a lifetime
It's cold out..so hold out
And do like I do
When I need you

When I need love
I hold out my hands and I touch love
I never knew there was so much love
Keeping me warm night and day

When I need you
I just close my eyes
And you're right by my side
Keeping me warm night and day
I just hold out my hand
Hold out my hand
And I'm with you
All I wanna give you
Is only a heartbeat away
When I need you...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bestkan lagu dan lirik dia?

Selamat menghayati ^__^v


Take care

Wassalam

L/S ---> Miles and miles of empty space in between us.The telephone can't take the place of your smile :)